Brokolice zapečená se žampiony
Suroviny pro 1 osobu:
- 200 g brokolice (můžete využít i mraženou)
- 150 g žampionů
- 2 vejce (můžete použít i jen bílky – vhodné pro osoby s vyšší hladinou cholesterolu)
- 50 g strouhaného 30 % eidamu
- sůl
- kmín
Postup:
Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Ty necháme napařit nad párou dokud trošku nezměknou a nedostanou ostře zelenou barvu. Nakrájené a omyté žampiony orestujeme zlehka na sucho na pánvi (můžeme přidat pár kapek slunečnicového oleje). Přidáme najemno nakrájenou už napařenou brokolici, osolíme a posypeme kmínem. Chvíli dusíme. Zalijeme rozšlehanými vejci, smíchanými se strouhaným sýrem, přikryjeme a necháme chvíli zapéct.
Podáváme samostatně se zeleninovou oblohou nebo s vařenými bramborami.
Tip:
Místo brokolice můžete použít i květák, či smíchat brokolici i květák.