Maso v zeleninové peřince
Suroviny:
- mražená zelenina mix (např. královská směs)
- cibule
- rajče a paprika (můžete a nemusíte přidávat)
- libové maso (kuře, králík,…..)
- sůl
- koření ( např. kari, mletá paprika…)
Doporučuji:
- Pro přípravu se hodí pokrm péct v římském hrnci či v keramické míse.
Postup:
Mraženou zeleninu necháme trošku „povolit“ a mezitím si nakrájíme na kolečka cibuli, kterou bohatě vyložíme dno keramické mísy. Popřípadně nakrájíme další čerstvou zeleninu a také ji přidáme do mísy. Nakonec do mísy nasypeme povolenou mraženou zeleninu (zeleninou nešetřete :) ). Mírně osolíme a můžeme posypat i kořením. Tuto zeleninovou peřinku zalejeme vodou, tak, aby v ní zelenina neplavala, ale aby byla tak po její okraj. Maso, které jste se rozhodli se zeleninou péci, stačí jen omýt a naporcovat na plátky či na jednotlivé porce. Tyto porce jemně posolte a posypte např. mletou sladkou paprikou, ať má maso barvu. Takto připravené maso položte na zeleninovou „peřinku“ a dejte péct do předem vyhřáte trouby. Délka pečení je různá v závislosti na použitém mase. Pokud pečete kousky kuřete, nebo kuřecí řízky bude doba optimální okolo jedné hodiny. Pokud budete péci pouze zeleninu, stačí jen 15 – 20 min.
Hotový pokrm servírujte např. s rýží, či jen maso ze zeleninou.