Mrkvové karbenátky
Suroviny:
- 500 g nastrouhané mrkve
- 2–3 celozrnné housky
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1/2 menší cibule
Na dochucení:
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme směs na karbenátky. Celozrnný rohlík můžeme předem namočit do mléka, česnek a cibuli si nakrájíme na drobno. Nakonec rozmícháme vejce, kterými spojíme všechny pevné suroviny. Na závěr ochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Vytvarujeme si placičky, které položíme na pečící papír v plechu. Můžeme také vytvarovat větší bochníček, který necháme péct v zapékací míse a poté ukrajujeme plátky jako ze sekané.
Necháme péct zhruba 15–20 minut.
Jako příloha se hodí bramborová kaše či pestrý zeleninový salát.