Zapečený pangas s bramborami a koprem
Suroviny pro 4 osoby:
- 400 g filetu z pangase
- 5 větších brambor
- mražená zelenina – Francouzská směs (množství dle velikosti zápékací mísy)
- kopr nadrobno nakrájený (asi hrst)
- 150 ml nízkotučného mléka
- 2 vejce
- 100 g eidamu 30 % t.v s.
- lžíci řepkového oleje na vymazání formy (můžete použít i olivový – nemusí být extra virgin)
- kmín
- sůl
- koření na ryby
- pepř
Postup:
Zapékací mísu pokapeme řepkovým olejem a rozmažeme i po stranách. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme si na silnější plátky. Ty naskládáme na dno mísy a mírně osolíme a okmínujeme. Francouzskou zeleninovou směs necháme chvílli nahřát nad párou a poté dáme na brambory. Pangase posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na francouzskou směs. Takto dáme mírně zapéct na 15 minut na 200 °C.
Mezitím si bokem smícháme mléko, vejce, kopr a můžeme trošku opepřit a osolit. Také do této směsi nastrouháme sýr. Touto směsí polijeme rybu, Nakonec si nastrouháme sýr eidam a navršíme ho na pangase. Pečeme ještě asi okolo 30 – 40 min v troubě.